Pa ima hudič, res mlade?

Dolga leta sem verjela, da je življenje krog vzponov – padcev, da enostavno pride obdobje, ko ti vse teče kot po maslu, kar naenkrat, pa se stvari obrnejo in kot bi mignil, ima hudič mlade! Še danes verjamem, da je življenje spremenljivo, a pri meni se hudič ne razmnožuje več.

Nisem pristaš besede “duhovnost”, ker še vedno mislim, da se za to besede skriva vsak, ki je poln teorije, v praksi pa bolj šepa. Raje izberem besedo raziskovanje, avantura, poglabljanje… In tako sem v tem “Korona obdobju” imela časa na pretek, za eksperimentiranje. Rada berem, različno literaturo, romani in kriminalke me ne privlačijo, ker me popeljejo v nek svet, ki ni moj, pač pa pisateljev. Jaz pa rada živim v svojem.

Pa poglejmo o čem pravzaprav govorim. Življenje teče po ustaljenih tirnicah, zdi se nam da nam gre dobro, na trenutke monotono, a dobro. In ker se tako pač ne da večno živeti, saj bi v tem primeru, bili ves čas na istem mestu in se ne razvijali, nam “življenje” na pot postavi izziv ( besede ovira se izogibam). Največkrat ga vzamemo kot znamenje, da je prišlo Tisto obdobje, ko se začnejo težave in zato temu izzivu posvetimo ves svoj čas, energijo… Kar je načeloma normalno, a zatakne se, ko se v njo poglabljamo in si v glavi naredimo, vse mogoče slabe scenarije. O njem na veliko govorimo, premišljujemo, ga poveličujemo in se na vse načine trudimo da bi ga rešili. A ker smo se tako zelo ukvarjali z slabimi izhodi, smo kolesje le še bolj zagnali v smer “problema”. Tako nam ena težava, prinese novo in ker postopek ponovimo, se nam le-te nalagajo in hudič je dobil zeleno luč za rojevanje. Tako obdobje traja do trenutka, ko ne moremo več, ko se sesedemo, obupamo, ne vidimo izhoda. Potem pa, se kar naenkrat pojavi rešitev, stvari se začnejo obračati v pozitivno smer in pride obdobje odrešitve. Vse se postavi, na svoje mesto in zopet smo v rutni, navideznem dolgčasu, do trenutka, ko ugotovimo, da nam je tako dobro, da nas je kar malo strah, kaj se bo spet zgodilo. S tem seveda prikličemo problem in ponovimo vajo. Vedno znova!

Večina nas je odraščala z “modrostmi”, ki so nas učile, da ne more biti vedno lepo, da moraš paziti, koliko uživaš, ker preveliko užitkarstvo, ne prinese nič dobrega, da moramo biti skromni in previdni. Zato imamo po večini v glavi misli, ki jih bom označila kot negativne, polne strahov, obsojanja… Da ne bi rekli, da se mi počasi meša, se poslušajte! Kolikokrat na dan mislite pozitivno in kolikokrat negativno? A to je tema, katere se bom dotaknila, v enem od prihodnjih blogov. Vrnimo se nazaj na našega hudička!

Sama se postavljene ovire lotim na krajši način. Z malo vaje mi gre tehnika kar dobro od rok, zato jo delim z vami, morda mi bo kdo vsaj toliko verjel, da bo testiral in se sam prepričal o rezultatu. Ko se pojavi ovira, vse naslednje faze preskočim in takoj enostavno “obupam”! Ne poglabljam se , ne razmišljam o tem, ne razpravljam z drugimi rečem si: ” eh, to se bo že rešilo” Verjeli ali ne vse se reši! Poglejte svoje življenje, vedno se vse nekako reši!! Ne nalagam si dodatnih bremen. Spustim! Vidim oviro, ne zganjam panike, preskočim vse travme in enostavno “obupam”. In stvari se rešijo, kot so se rešile prej, ko sem porabila veliko več časa, energije in svojih živcev. Vedno se rešijo! Ovire so tu zato, da se učimo, seveda! A učimo se lahko na daljši, težji način ali pa na krajši in bolj blag način. Odločitev je seveda vedno naša! Ker smo sami edini, ki upravljamo s svojimi mislimi, nihče ne more v naše misli, to je edini del nas, kamor nima vstopa nihče. Razen če, mu dovolimo ali ga celo povabimo!

Naj povzamem napisano. V času ko nam je lepo, naj nam bo lepo in naj traja. Uživajmo v teh obdobjih in ne premišljujmo, kako nam je preveč lepo, da bi bilo resnično. Enostavno uživajmo! Ko se pojavi izziv, ohranimo mirnost in se ne mu posvečajmo preveč, samo delujmo, kot mislimo, da je prav in vse se bo postavilo na svoje mesto. Oviro bomo premostili. Vedno jo! Na ta način, si bomo obdobje miru in pozitivnih dogodkov podaljšali, hudiča pa bomo kastrirali! Vedno znova bo prišel, to je jasno, a brez mladih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: