Mislim, da sem – zato sem..

Do nedavnega, nisem točno vedela kdo sem. Vedela sem kdo naj bi bila, po pričakovanju drugih, vedela sem tudi, kakšna približno moram biti, da bom sprejeta in priljubljena. Kdo pa sem v resnici, se mi ni niti sanjalo. Moja osebnost se je krojila po nekih nenapisanih standardih družbe in okolice, v kateri je bilo ogromno tistega, na kar sem morala paziti. Pazi, kaj si želiš, kako se izražaš, kako se obnašaš! Pazi kaj misliš! Bodi uvidevna do drugih, da ne boš koga prizadela, da ne boš izpadla sebična! Izbiraj besede, zadrži se, spusti glavo, to ni zate, to nisi ti! Ne imej prevelikih ambicij, ker uspejo samo tisti, ki imajo veze ali denar! Ne pričakuj ljubezni, ker ljubezen iz pravljice ne obstaja! Ne sanjaj velikih sanj, raje se spusti na realna tla! Ne bodi naivna in ne verjemi nikomur, ker svet je pokvarjen! Ne izstopaj iz množice, ker te bodo pohodili! Vse to in še veliko več sem se morala naučiti, saj so drugi, točno vedeli kdo sem!?!

Pa sem verjela, vse sem verjela in taka živela, zlita z okolico. Ko me je na trenutke le obšla misel, da morda to nisem jaz, sem dobila klofuto svoje takratne realnosti. Ker si, točno to kar misliš, da si! Če misliš, da si rojen zato da boš trpel, boš trpel. Če misliš, da si ničvreden, si pač ničvreden. Če misliš, da si nesposoben, ja potem pač tak si! Verjamete, da ljubezen ne obstaja? Imate prav! Zakaj? Ker ste se obkrožili z isto mislečimi ljudmi, berete knjige, ki potrjujejo vaše prepričanje, gledate serije, v katerih je ljubezen eno samo trpljenje. Z vseh strani dobivate potrditve. Torej imate absolutno prav! Ali ste zaradi tega prepričanja srečni? Verjetno ne! Tvoje razmišljanje, je tvoja realnost, brez dvoma! Ustavite se za trenutek, ozrite se okoli sebe in spoznali boste, da živite tisto, v kar verjamete! Če ste v tem filmu srečni, potem ste to vi! Vzemite kokice in uživajte! Vas videno ne osrečuje? Vzemite daljinca in zamenjajte program!

Prvo prebujenje, sem doživela, ko sem začela opazovati in poslušati tiste drugače misleče. To je bilo v trenutku, ko me je življenje porinilo v prepad. Iz tega temnega, mrzlega, globokega dna, sem imela dva izhoda. Prvi je bil sprejeti roko, ki mi je bila poznana, se pitati s tabletami in nadaljevati po tej globeli, vedno globje in globje v strahove in zanikanja ali sprejeti ponujeno roko, o kateri nisem vedela nič, pa tudi ne kam me vodi, a podzavestno sem ji zaupala. Res je, da sem na začetku slišala le šepet, saj je bil hrup okoli mene še vedno preglasen. Res je tudi, da so bili v mojih očeh te “drugi” čudaki, ki sanjajo neumnosti. Ne le to, v vse kar govorijo tudi močno verjamejo!? Kot bi bili na drogah! Popolnoma nerealni! Boemi, ki govorijo v nerazumnem jeziku: “Lahko si, kar verjameš! V tebi je ogromno potenciala, izkoristi ga! Poskrbi zase! Odkrij, kaj te osrečuje! Upaj si! Ne bodi sledilec, stopi iz povprečja! Verjemi v ljubezen! Vredna si! Imej se rada! Sprejemaj se! Predvsem pa: UGOTOVI KDO SI!!”

In tako se je začela saga o vzponih in padcih, o bojih med kdo naj bi bila, kdo si želim biti in kdo dejansko sem. Premetavanje po čustvenih neurjih, trenutkih obupa in upanja. Garaško delo, vam rečem! A vsakič sem bila korak dlje od prepada, zato sem vedela, da sem na pravi poti. Danes sedim na robu prepada in ponujam roko, tako kot so jo nekoč ponujali meni. Malo se jih odloči sprejeti “pomoč”. Vem, da je navidezno lažje hoditi po ustaljenih tirnicah , kot stopiti na nepoznano stransko pot! Ko bi le vedeli, kakšna avantura na tej poti lahko postane vaše življenje. Kakšno svobodo lahko živite!

Nekateri v meni prepoznajo angela, modrost, brezskrbnost, ljubezen do življenja… drugi demona, preračunljivca, domišljavca, dobrega igralca… in nenazadnje so tu, tudi tisti , ki me enostavno ne vidijo, prepoznajo ali zaznajo. Vsak vidi tisti del mene (vas), ki ga želi videti! Nikoli, me ne bodo vsi sprejeli in odobravali, nikomur se ne rabim dokazovati ali vsiljevati svojega mnenja, ker vsak vidi, le tisto v kar verjame! Drugi so nepomembni za moje zadovoljstvo! Drugi nimajo vpliva na mene, če jim seveda tega ne dovolim! Zato ostajam zvesta sama sebi! Veliko ljudi je in še odhaja iz mojega življenja in prav je tako. Dovolim si , da vanj vstopajo tisti drugi boemi, s katerimi dobivam potrditev, da je prav, uživati v življenju, mu zaupati in si dovoliti biti TO KAR SEM!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: