Energijski vampirji ali samota, izbira je vedno vaša

Samote, se je na splošno oprijel negativen prizvok, saj jo pogosto mešamo z osamljenostjo! Samota ni nič drugega, kot čas, ki ga posvetimo sebi. Čas, ko se spoznavamo, raziskujemo in sprejemamo. Ni vsak pripravljen biti v samoti! Nekateri se je raje ognejo, se obkrožijo z energijskimi vampirji, ter na ta način bežijo pred tišino, v kateri ostajajo s svojimi mislimi, čutenji in priznanji… kaj je bolje za nas? Oboje! Vsak izbira tisto, kar je pripravljen živeti.

Moja preteklost, je bila po večini zaznamovana z energijskimi vampirji. Zato si jemljem pravico, da o njih pišem. To so ljudje, ki zavestno ali podzavestno “pijejo” našo energijo. To so tisti, ki konstantno potrebujejo potrditve, prikimavanja, odobravanja. So osebe, ki vas ponižajo, da bi sebe privzdignili. Vampirji odlično igrajo na karte slabe vesti, ne prenesejo kritike ali pa so že ob najmanjšem neodobravanju prizadeti, v tolikšni meri, da vam to pokažejo s solzami v očeh. Ujeti so v nenehno tarnanje, doživljajo konstantne nepravičnosti ali konflikte za katere nikoli niso krivi sami! Pravzaprav so mojstri manipuliranja, naj se tega zavedajo ali ne. Biti obkrožen s takimi ljudmi je naporno! Navidezno se ne dogaja nič, druženje deluje precej nedolžno ali bolje rečeno, občutek imamo, da nas ti ljudje dejansko potrebujejo, da so nemočni, zato se jim brez obotavljanja pustimo zavesti. Prepričana sem, da imate vsaj eno osebo v svoji bližini, ki je energijski vampir. Prepoznate jih tako, da ste po pogovoru ali druženju s tako osebo utrujeni, nervozni ali enostavno prazni!

Osebno jih hitro prepoznam ali bolje rečeno začutim, prav tako se hitro od njih distanciram. Verjamem, da zaradi tega v njihovih očeh izpadem, naduta, groba, ledena, a mi za to ni nič mar! Obstajajo tehnike, s katerimi se pred njimi zaščitiš (ena od njih je vizualizacija zaščitnega mehurčka okoli sebe), katero uporabljam redko, le takrat ko se zaradi okoliščin, tem energijskim sesalcem ne morem ogniti. Opažam, da ljudje ne prepoznavajo ali ne želijo ozavestiti tega vzorca. Seveda je vedno naša odločitev, komu razdajamo sebe in svojo energijo.

Jaz osebno, jo raje porabim zase, za raziskovanje svojih potreb in reševanje svojih ovir. Pa to ni sebično, to je le bolj smiselno. Ko si prazen zaradi razdajanja”vampirčkom”, se moraš ponovno napolniti sam, med tem, ko oni brezskrbno letajo od darovalca do darovalca in iščejo novo žrtev. Vedno jo bodo našli, a morda le v razmislek, zakaj bi ta žrtev morala biti prav jaz!?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: